MLJC Renovation Single family house to horeca + apartment

Team NONA Architectuur Location Brussel Client Private Phase Pre-design (2020 – … )

NL – Bij deze renovatie krijgt een Brusselse hoekwoning met 3 verdiepingen en een zadeldak, een nieuwe invulling. De eengezinswoning wordt getransformeerd en zal in de toekomst een frituur en een eengezinswoning herbergen. Het onderscheid tussen het commercieel- en het woongedeelte wordt geïdentificeerd door het materiaalgebruik. De voor- en zijgevel op de begane grond wordt bekleed met geglazuurde tegeltjes terwijl de bovenliggende verdiepingen contrasteren dankzij de gerenoveerde gevel. De frituur op de begane grond, verwelkomt de klanten onmiddellijk dankzij de eetruimte die zich vooraan bevindt. De woning heeft een aparte toegang langs de trap en is ook bereikbaar via de garage.  De leefruimte bevindt zich op niveau 1, waar ook een nieuw terras geplaatst wordt. Op de bovenliggende niveaus bevinden zich 3 slaapkamers, een badkamer, een vrije ruimte en het nieuwe dakterras, uitgespaard uit het dak, met zicht op het kanaal.

FR – Lors de cette rénovation, une maison d’angle bruxelloise de 3 étages et un toit à pignon sera réinterprétée. La maison unifamiliale sera transformée et abritera à l’avenir une friteuse et une maison unifamiliale. La distinction entre la partie commerciale et la partie résidentielle est identifiée par l’utilisation de matériaux. La façade avant et latérale du rez-de-chaussée seront recouvertes de carreaux de verre, tandis que les étages supérieurs seront contrastés grâce à la façade rénovée. La friteuse du rez-de-chaussée accueille immédiatement les clients grâce à la salle à manger située à l’avant.

La maison dispose d’un accès séparé le long des escaliers et est également accessible par le garage.  L’espace de vie se trouve au niveau 1, où une nouvelle terrasse sera également placée. Aux niveaux supérieurs, il y a 3 chambres, une salle de bains, un espace libre et la nouvelle terrasse sur le toit, qui donne sur le canal.

EN – In this renovation, a Brussels corner house with 3 floors and a gable roof will be given a new interpretation. The single-family dwelling will be transformed and will in future house a fryer and a single-family dwelling. The distinction between the commercial and residential areas is identified by the use of materials. The facade and side wall on the ground floor will be clad with glazed tiles while the upper floors will contrast thanks to the renovated facade. The fryer on the ground floor welcomes customers immediately thanks to the dining area at the front. The property has a separate access along the stairs and is also accessible through the garage.  The living space is on level 1, where a new terrace will also be placed. On the upper levels there are 3 bedrooms, a bathroom, a free space and the new roof terrace, recessed from the roof, overlooking the canal.