BNH RENOVATION BATHROOM

Team NONA Architectuur & Maxime Czvek
Location Brussels
Client Private
Phase Delivered

NL – Deze badkamer maakt onderdeel uit van een jaren ’50 appartement in een rigide appartementsblok, hartje Brussel. Originele zwarte 5x5cm tegeltjes begroeten je bij het betreden van het appartement. Zij worden als basis genomen voor de renovatie van de badkamer. Deze laatste, in verouderde jaren ‘80 stijl, werd door middel van een slimme configuratie niet enkel naar hedendaagse noden en comfort gerenoveerd, maar maakt door de renovatie opnieuw deel uit van de geest van het appartement. De zwarte 5×5-tegeltjes werden als basis verder doorgetrokken in de badkamer en gaan langzaamaan over in een zwart/roze patroon, welke op de wanden overgaat in roze/wit. Waar de badkamer voordien enkel een bad en lavabo huisvestte, maakt een slimme configuratie extra plaats voor een berging in de badkamer.

FR – Cette salle de bains fait partie d’un appartement des années 1950 située dans un immeuble rigide au cœur de Bruxelles. Les carreaux noirs originaux 5x5cm vous accueille lorsque vous entrez dans l’appartement. La salle de bains, dans un style des années 80, a été rénovée selon une configuration intelligente, non seulement en lui fournissant les fonctions de confort et de besoins contemporains, mais également en l’inscrivant dans l’esprit de l’appartement à travers la rénovation. Les carreaux noirs 5×5cm ont été utilisés comme base dans la rénovation salle de bain; le motif est transformé en noir / rose, et change progressivement en rose / blanc sur les murs. Auparavant, la salle de bain ne contenait qu’une baignoire et un lavabo, la nouvelles configuration laisse davantage de place pour y insérer un espace de rangement.

EN – This bathroom is part of a 1950s apartment located in a rigid building in the heart of Brussels. The original black tiles 5x5cm welcomes you when you enter the apartment. The bathroom, in a style of the 80s, has been renovated in an intelligent configuration, not only by responding to the comfort and the contemporary needs, but also by inscribing it in the spirit of the apartment through the renovation. Black tiles 5 × 5cm were used as a base in the bathroom renovation; the pattern is transformed into black / pink, and gradually changes to pink / white on the walls. Previously, the bathroom contained only a bath and a sink, the new configuration leaves more room to insert a storage space.